OVER ONS

Ingrid de Jong en Marjon Kuipers zijn als gedragsanalisten onder andere gespecialiseerd in het lezen van spanning en emoties die zichtbaar zijn in micro-expressies. Personen zonder een achtergrond als gedragsanalist geven aan intuïtief aan te voelen dat er iets speelt, maar kunnen vaak niet duiden wat precies. Gedragsanalisten zijn getraind om mensen adequaat te kunnen analyseren. Ze maken analyses van gedrag en toekomstig gedrag.

Wij verzorgen trainingen en workshops op het gebied van gedragsanalyse voor mediators, hulpverleners, leerkrachten en ouders. Een persoonlijk traject voor diegene die meer grip wil krijgen op zijn of haar emoties is ook mogelijk.

MARJON KUIPERS

INGRID DE JONG

MARJON KUIPERS

Tijdens de studie Graduate Specialist Analytic Profiling en de Master Mediation heb ik onderzoek gedaan naar de rol van stress & emoties en de invloed daarvan op lichamelijk en mentaal welzijn. Mijn drijfveer hiervoor is onder andere de rol die emoties en gedrag spelen in relatie tot autisme in mijn persoonlijke leven. Kennis hiervan heeft mij geholpen naar een beter begrip van emoties en gedrag in het algemeen en specifiek bij autisme. Kennis op dit gebied is onmisbaar bij het maken van echt contact met mensen met en zonder autisme.

Als directeur van De Autismeacademie Nederland, Het trainingsbureau op het gebied van autisme houd ik mij dagelijks bezig met autisme en aanverwante kwetsbaarheden. Samen met een collega scheef ik het boek Plan B over autisme & communicatie.

Gecertificeerd als: MfN-Registermediator, Familie- en Arbeidsmediator, ADR International Certified Mediator, ADR International Certified Courtmediator, ADR international Certified Familymediator, ADR International Certified Negotiator, ADR International Certified Conflictcoach

En in: Emotiemanagement en Gedrag (EmG), Waarheidsvinding en Leugendetectie (WeL), Subtle Expression Training Tool (SETT3), Microexpression Training Tool (METT3)

Sinds mijn opleiding tot mediator volgens het protocol van de Mediators federatie Nederland in 2008 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd MfN Register Mediator.  Ik ben tevens Rechtbank & (Hoofd)Strafzaak Mediator en geaccrediteerd familiemediator. Ik houd praktijk in Enschede en Amsterdam.

Sinds oktober 2017 ben ik samen met collegamediator Leonie Poth door de Amerikaanse vergevingsdeskundige Eileen Barker gecertificeerd als een van de eerste Vergevingscoaches in Nederland.

 

INGRID DE JONG

Na bijna 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de communicatiebranche, heb ik me -na een studieperiode van ongeveer 6 jaar- gericht op een nieuwe carrière. In mijn praktijk ben ik werkzaam als MfN/ADR Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Interventions (MCSI) en Gedragsanalist.

Sinds 2014 ben ik door Paul Ekman, Wallace V. Friesen and Joseph C. Hager gecertificeerd als international certified FACS coder. FACS is gebaseerd op de theorie dat 43 gezichtsspieren samen zo’n 10.000 gezichtsuitdrukkingen kunnen vormen. Veel van deze gezichtsuitdrukkingen kunnen worden verbonden aan de volgende 7 universele emoties: boosheid, afkeer, angst, verdriet, verbazing, minachting, blijdschap. FACS is een methode om deze basisemoties te observeren, coderen en er betekenis aan te geven. Omdat deze expressies (zowel macro, micro als subtiel) onbewust worden aangestuurd zijn ze betrouwbaar om te onderzoeken.

Tijdens de studie Graduate Specialist Analytic Profiling heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de motivatie van liegen (om er zelf beter van te worden, er een ander beter van te laten worden, mezelf te beschermen of een ander te beschermen) en de verschillen hieromtrent tussen vaders, moeders en hun kinderen (leeftijd 12 tot 21 jaar). Binnen het vakgebied profiling heb ik me gespecialiseerd in de deelgebieden emotieherkenning, leugendetectie/waarheidsbevinding en karakteranalyses.

Gecertificeerd als: MfN-Registermediator, Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, ADR Full Certified Mediator, ADR Full Certified Familymediator, ADR Full Certified Negotiator, ADR Full Certified Conflict Coach, ICR Coach Register, Master Coach of Strategic Intervention (MCSI), Analytic Profiler, Jongerencoach, Gezinstherapie, Dynamic Value Systems (DVS), Facial Action Coding System, Face and Emotion (EIA Manchester)

En in: Dangerous Demeanor Detector Advanced, Subtle Expression Recognition Training (Elite), Microexpression Recognition Training (Elite), Emotiemanagement en Gedrag (EmG), Waarheidsvinding en Leugendetectie (WeL), Subtle Expression Training Tool (SETT3), Microexpression Training Tool (METT3)

 

Het zelf continu blijven ontwikkelen vinden wij een belangrijke basisvoorwaarde voor kennisoverdracht  en daarom volgen wij momenteel de masteropleiding MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan The Emotional Intelligence Academy | Manchester Metropolitan University in Engeland.

Marjon Kuipers
Wolferlanden 32
7542 CZ Enschede
marjon@femprofiling.nl
T. (06) 22 670 970

Ingrid de Jong
Baayewei 5
4854 KC Bavel
ingrid@femprofiling.nl
T. (06) 29 10 10 39

Privacy
FAQ
Algemene Voorwaarden